Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Hippo 2017 Italija

ЈОВАН ВОКИЋ – 4. У ФИНАЛУ „ХИПО“ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

ЈОВАН ВОКИЋ, ученик 1-1 разреда друштвено –језичког смера , освојио је 4. место у категорији ученика 1. и 2. разреда средње школе, са 92,49% тачно урађених задатака. У финалу, одржаном 14. маја у Италији, такмичио се у конкуренцији са још 12 ученика из 9 земаља:  Монголије, Летоније, Румуније, Хрватске, БиХ, Бугарске, Албаније, Македоније и Италије (такмичари из Кине и Анголе су изостали због необезбеђених виза). Финалисти су полагали испит на нивоу знања Бе-2, па је Јован својим одличним резултатом  стекао међународно признату диплому коју издаје испитни одбор Лондонске привредне коморе и издавачке куће Пиарсон (LCCI - Pearson).   ЧЕСТИТАМО!

На овогодишњем „Хипо“ такмичењу у квалификацијама у 5 узрасних категорија учествовало је око 15 500 ученика из 20 земаља са 3 континента. У полуфинале се пласирало 2 200, а у финале 85 најбољих.

Ментор Вокић Јована је Драгана Бурсаћ Иветић, професор енглеског језика. Несебичну логистичку и другу подршку пружио је директор Гимназије Љубомир Замуровић, а пут у Италију спонзорисао је Град Кикинда.

Једино  Гимназија у нашем граду омогућава својим ученицима средњошколског узраста учешће на овом међународном такмичењу организујући квалификације у школи већ по 4. пут, као и одлазак на полуфинале у Зрењанин.

Више података на страни:  https://www.facebook.com/HippoLanguageCompetition/?ref=hl

(Вест припремила:  Д. Бурсаћ Иветић)

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 23 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1080489