Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

160 година постојања Гимназије

Низом активности Гимназија "Душан Васиљев" прославила је велики јубилеј

160 година постојања.

Реч Јовице Тркуље на свечаној академији

Отварање изложбе у Културном центру

У уторак 20.3.2018. отворена је изложба у Културном центру Кикинда. Изложба се састоји од фотографија и докумената који приказују историју кикиндске Гимназије од њеног оснивања 1858. године. Приказана су најстарија документа која постоје, такође најстарије фотографије које су остале сачуване, колектива, саме зграде Гимназије, ученика.


Представљање монографије

У Културном центру 21.3.2018. представљена је монографија "160 година Гимназије у Кикинди". На представљању су говорили аутор монографије Марко Милошев, директор школе Љубомир Замуровић и Радован Влаховић директор Банатског културног центра.


Хуманитарно рок вече

Школски бенд SHOCK и Dj Dexx у сарадњи са ноћним клубом PUB J Кикинда организовао је 23.3.2018. хуманитарни концерт у просторијама клуба, а у склопу прославе 160 година постојања Гимназије.

Школски мјузикл "Мјузикла неће бити"

26.3 2018. у Народном позоришту одржан је школски мјузикл "Мјузикла неће бити". Присутни су уживали у плесу и музици које су гимназијалци поклонили свом граду.

Дан школе - Свечана академија 27.3.2018.

У преподневним часовима постављени су венци на спомен бисту Душана Васиљева, која се налази испред улаза у школу, и на гробном месту Душана Васиљева на Мелином гробљу.

У 12.30 почела је Свечана академија у Народном позоришту интонирањем академске химне Gaudeamus. На академији присутнима се обратио бивши гимназијалац, сада професор на правном факултету у Београду др Јовица Тркуља. Лауреат књижевне награде "Душан Васиљев" Радослав Петковић уручио је најбољим ученицима плакете "Душан Васиљев", док се директор Љубомир Замуровић захвалио донаторима који издвајају средства за унапређење наставе у Гимназији. 14 ученика добитници су плакете за ову годину, и то: Јеличић Борис, Љубица Медић и Арон Кнежевић ученици друштвено - језичког смера и Матеја Вукмирица, Рвовић Вељко, Марија Нешић, Ивана Гашић, Ивана Миличић, Милица Миланков, Милица Ињац, Горан Татомиров, Исидора Богдановић, Ђурин Невена и Лудаић Марко. У име награђених присутнима се обратила Милица Миланков (обраћање можете видети на овом линку).

Вече поезије и музике

28.3.2018. у Народном музеју уприличено је Вече поезије и музике. Кроз 17 тачака ученици Гимназије пружили су присутнима хорску музику, соло наступе, музичке комаде на клавиру, флаути, виолини и гитари, а кроз ове музичке приче водили су их рецитатори са најлепшим стиховима наших песника.

 

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 21 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1062533