Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Đački parlament

Akcije učeničkog parlamenta:

1. 24.11.2011.u holu Gimnazije "Dušan Vasiljev", Učenički parlament uz pomoć profesorice i veroučitelja Ivane Bogosav je organizovao prvi deo humanitarne akcije za pomoć Nikoli Majstoroviću, učeniku iz Apatina, kojem je potrebna druga po redu operacija srca.

Prvi deo akcije je zamišljen kao prodaja hrane i pića u školi po simboličnim cenama, gde su učenici i profesori mogli da prilože svoj prilog.


2. Povodom otvaranja ŠKOLSKOG OMLADINSKOG KLUBA, popularnije zvanim ŠOK, 09.12.2011.u prostorijama Gimnazije "Dušan Vasiljev" održan je veliki broj radionica.

Jedna od njih jeste istorijat Gimnazije. Učionicu su ukrasili predstavnici učeničkog parlamenta. U njoj ste mogli saznate sve o istorijatu Gimnazije, kao i da se raspitate o upisu i svemu što Vas zanima o našoj školi. Takođe ste mogli i da čujete recitecije na svim jezicima koje učenici pohađaju kod nas. Svi predstavnici parlamenta bili su rasporedjeni i jednako su učestvovali u svim aktivnostima koje su osmišljene na nivou škole.


3. U subotu, 10.12.2011., u 10 časova Učenički parlament Gimnazije "Dušan Vasiljev" organizovao je humanitarni turnir u malom fudbalu. Prijavljeno je 24 ekipe. Učešće po ekipi iznosilo je 400din.i sav novac bio je usmeren učeniku I razreda Tehničke škole sa domom učenika iz Apatina, Nikoli Majstoroviću, kojem je potrebna druga operacija srca.
Zahvaljujemo se osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" koji su nam u kratkom roku ustupili salu.


4. U sredu, 7.marta, u našoj školi održana je simulacija sednice Narodne skupštine.

Ovo je jedan od najsloženijih edukativnih programa i namenjen je isključivo srednjoskolcima i studentima. Svi učenici će imati priliku da učestvuju simuliranoj sednici, kao narodni poslanici, kao i da sprovode zakonodavni postupak. Program je koncipiran tako da učesnici rade u poslaničkim klubovima, učestvuju u sednicama odbora, pišu amandmane i glasaju. Neki od učenika biće izabrani za predsednika simulirane Narodne skupštine, neki na čelu odbora.
Simulacija sednice razvijena je uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Fakultetom političkih nauka u Beogradu i Minhenskim centrom za primenjenu politiku.

Pored akcija koje su nabrojane nas parlament ušestvuje u kreiranju školskih dodatnih nastava, pravi mnoge humanitarne akcije, akcije za zabavu, apeluje na učenike i profesore, pa i zajednicu da nasilje nije rešenje.


 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 26 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1080468