Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Nikola Tepavac - zlatna medalja

 

9.10.2012. IDVOR RODNA KUĆA MIHAJLA PUPINA

Nikola Tepavac je ponovo osvetlao svoj obraz, obraz svoje porodice, Gimnazije "Dušan Vasiljev" i naše varoši Kikinde. Ovaj put mu je fondacija "Mladen Selak" dodelila zlatnu medalju kao izuzetnom mladom pronalazaču.

Nikola sa Mladenom Selakom

Nagrada iz fondacije “Mladen Selak” se dodeljuje za pronalazaštvo, novatorstvo i racionalizatorstvo.

pronalazaštvo se svrstavaju one tehonolške inovacije koje po odredbama pozitivnih zakonskih propisa predstavljaju novo tehničko rešenje određenog problema, pod uslovom da su na Zakonom utvrdjen nacin zasticeni patentom i da su primenjeni u industriji ili drugoj delatnosti.

novatorstvo se svrstavaju one inovacije koje po odredbama pozitivnih zakonskih propisa predstavljaju tehnicka resenja ostvarena racionalnijom primenom poznatih tehnickih metoda i sredstava, pod uslovom da su na zakonom utvrdjen nacin proglasena tehnickim unapredjenjem (novatorstvo) i primenjena u industrijskoj ili drugoj delatnosti

racionalizatorstvo se svrstavaju one inovacije koje doprinose racionalnijem izvodjenju tehnoloskih postupaka, koriscenju poboljsanih tehnickih resenja (narocito dizajna) na proizvodima i organizaciji rada u privrednim organizacijama i drugim delatnostima pod uslovom da su primenjena.

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 31 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1075385