Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Studijsko putovanje - Temišvar

Извештај о реализованом студијском путовању у Темишвар

У складу са планом активности UNESCO програма мреже придружених школа, организована је посета Гимназији „Доситеј Обрадовић“ у Темишвару. Посета је реализована 11.11.2014.г.  Тематски наслов радне посете био је „Споменици културе у Србији и Румунији под заштитом UNESCO – а“.

У Темишвар је путовало 30 професора, и особа других професија које су укључене у пројекат, и 20 ученика. Међу ученицима су, поред учесника и реализатора пројекта UNESCO, били и ученици завршног разреда - потенцијални вуковци, као и ученици који су постигли изузетне резултате на такмичењима.

 

У оквиру путовања најпре је посећена Српска Православна црква у Темишвару, где је одржано предавање на тему „Срби у Темишвару“, затим Српска читаоница и на крају Гимназија „Доситеј Обрадовић“. У Гимназији је госте дочекао директор школе Кланица Јадран и након кратког представљања потписан је споразум о сарадњи две школе: Гимназије „Душан Васиљев“ из Кикинде и „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара. Такође су постигнути договори и о сарадњи ОШ „Свети Сава“ из Кикинде и „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара


 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 14 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1080360