Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Приликом уписа у први разред наше Гимназије ученицима се од школске 2013/14. године као други страни језик нуди и тзв. ДСД немачки језик.

Шта је заправо ДСД? Немачка језичка диплома првог степена (DSD, DeutschesSprachdiplomI) је диплома о постигнутом нивоу знања немачког језика, који одговара нивоу Б1 Заједничког европског оквира и призната је на немачком говорном подручју као званични доказ опознавању немачког језика. Предуслов даученици могу да изаберу овај ДСД немачки језик је да су основној школи најмање четири године учили немачки језик.

На крају 4. године ученици наше школе, који су на упису изабрали овај вид наставе немачког језика, добијају могућност да полажу ДСД испит, БЕСПЛАТНО!!!. Пријављивање је слободно и индивидуално.ДСД испиту могу приступити само ученици школа, које је за то овластила Конференција министара културе Немачке. Тренутно је у Србији 16 таквих школа, а наша школа може да се похвали да је једна oд њих.

Како само ученици са добрим предзнањем немачког језика могу да похађају ову наставу мораћемо да извршимо тестирање знања заинтересованих ученика. Тестирање ученика одржаће се у среду, 09. јула у згради Гимназије (учионица бр. 32) са почетком у 9 часова. Са собом понети школску књижицу и хемијску оловку. Резултати тестирања ће бити објављени у петак, 11.07.2014. на огласној табли Школе.

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 30 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1080442