Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Zivot škole

Немачка језичка диплома

Ново у нашој школи - Немачка језичка диплома

Будући прваци - ново у нашој школи!!!!

Немачка језичка диплома

Од школске 2013/14. године, приликом уписа у први разред наше школе моћи ћете као други страни језик да изаберете и тзв. ДСД немачки језик.

Шта је заправо ДСД?

Немачка језичка диплома првог степена (DSD, Deutsches Sprachdiplom)  је диплома о постигнутом нивоу знања немачког језика, који одговара нивоу Б1 Заједничког европског оквира. Стална конференција министара културе Савезне Републике Немачке додељује је ученицима немачког језика у иностранству и призната је на немачком говорном подручју као званични доказ о познавању немачког језика.

У Београду је, 7. 12. 2012. године потписан Меморандум о разумевању за полагање испита за стицање ове дипломе из немачког језика. Меморандум је потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Амбасаде Савезне Републике Немачке у Београду, а у циљу унапређивања учења немачког језика у Републици Србији, јачања немачко – српске сарадње у области образовања и подстицања стручног усавршавања наставника у области савремене наставе немачког језика.

За нивое знања ДСД А2 и ДСД првог степена полаже се један испит (ДСД А2/Б1), а од оствареног резултата на испиту зависи да ли се добија сертификат ДСД А2 или диплома ДСД првог степена. Сертификат ДСД А2 одговара нивоу А2 Заједничког европског оквира, а диплома ДСД првог степена одговара нивоу Б1 Заједничког европског оквира, који је признат као доказ знања језика за учешће на припремном студијском курсу за странце у Савезној Републици Немачкој.

Ко може да полаже овај испит?

ДСД испиту могу приступити само ученици школа, које је за то овластила Конференција министара културе немачке и који су похађали додатну наставу немачког језика. Тренутно је у Србији 16 таквих школа, а наша школа може да се похвали да је једна oд њих њих, којој је пружена могућност да се напоран рад ученика и њихових наставника крунише једном тако важном дипломом.

  • Приликом уписа у први разред наше Гимназије ученицима ће сваке године, почев од ове, као други страни језик бити понуђен и тзв. ДСД немачки језик.

  • Предуслов да могу да изаберу овај ДСД немачки језик је да су основној школи најмање четири године учили немачки језик.

  • За наставу ДСД немачког ће се формирати посебне групе, примењиваће се посебан програм и материјал, као и другачијe методе и облици рада.

  • На крају 4. године ученици наше школе, који су на упису изабрали овај ДСД немачки, добијају могућност да полажу ДСД испит, БЕСПЛАТНО!!!. Пријављивање је слободно и индивидуално.

ВАЖНО - ПОЛАГАЊЕ ДСД ИСПИТА ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ГИМНАЗИЈЕ ЈЕ БЕСППЛАТНО !!!Top of Form

 

 

 
Свети Јован Шангајски
Anketa
Zašto volim GIMNAZIJU:
 
Ko je na vezi !
Imamo 18 gostiju na mreži
Statistika
Broj pregleda članka : 1075323